Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

HADİS USULÜNE DAİR BİR ESER... EL-İMAMÜ’Ş-ŞAFİ’İ VE ESERUHU Fİ İLMİ’L-HADİS

13-04-2018 06:59
HADİS USULÜNE DAİR BİR ESER... EL-İMAMÜ’Ş-ŞAFİ’İ VE ESERUHU Fİ İLMİ’L-HADİS

Müellifimiz Doktor Abdülaziz Hüseyin Durah. Kitabı İrşad Kitabevi 2016 yılında ilim ehlinin istifadesine sundu. Kitabın içerisine hemen göz atacak olursak bir ihdâ, şükür ve takdir... Daha sonra müellifimizin mukaddimesi geliyor. Müellif bu ön sözde niçin bu konuyu seçtiğini, bu konunun ehemmiyetini, bu araştırmanın zorluklarını ve bu alanda yapılan daha önceki çalışmalara öncelik vermiş. Devamlı kitabında izlediği yöntemi ve kitabın içeriğini burada bize kısaca özetlemiş. Kitap üç ana Bab’tan oluşuyor.

 

1. Bab’ta İmam Şafii ve hayatı, yaşadığı dönem, o dönemdeki siyasi, içtimai, sosyal ve kültürel durum, İmam Şafii’nin geniş biyografisi, doğumu, ilim talebi, ahlakı ,hocaları ,talebeleri, hocalarının -diğer alimlerin-  kendisine olan övgüleri. İmam Şafii’nin muhaddisliği, fakihliği, müçtehidliği, usulculuğü ve lugatçılığı ele alınmış.


2. Bab’ta İmam Şafii ‘ye göre sünnetin konumu, değeri, sünnetin hucciyyeti, sünnet ve nesih meseleleri gibi konular ele alınmış.

 

3. bab’ta ise İmam Şafii’nin hadis ilimlerine dair görüşlerine geniş bir şekilde yer verilmeye çalışılmış. 400 küsur sayfalık oldukça zengin bir çalışma olan bu kitapta İmam Şafii’nin hadis ilmiyle alakalı görüşleri ve hadis ilmine yaptığı hizmetleri geniş bir şekilde bulmamız mümkün.

 

Kitabı hazırlayan Doktor Abdülaziz Hüseyin’e, kitabın neşrini gerçekleştiren İrşad Kitabevine teşekkürlerimizi arz ediyor. Başka bir kitap tanıtım yazımızda görüşmek üzere sizleri Allah’a emanet ediyoruz.

 

Ve’l-Hamdülillahi Rabbil Alemin...

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.